Fajny przepis?

Surówka z młodej kapusty kiszonej

Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką, szczypiorkiem i koperkiem, czyli szybki i smaczny pomysł na dodatek do obiadu!

Surówka z młodej kapusty kiszonej doskonale pasuje do kotletów mielonych, drobiowych czy klasycznego schaboszczaka! Jej podstawą jest młoda kapusta kiszona. To od jej jakości zależy smak sałatki. Uważajcie przy zakupie, aby nie kupić kapusty kwaszonej, która swój smak zawdzięcza dodatkowi kwasów, a nie jest naturalnie kiszona. Smakiem nigdy nie dorówna do tradycyjnej kapusty kiszonej!

Ja osobiście bardzo lubię takie szybkie przepisy. Surówkę można przygotować w kilka minut, a będzie doskonałym uzupełnieniem obiadu. Lubicie takie dodatki do obiadu?

Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku . Znajdziecie tam informacje o nowych przepisach kulinarnych na blogu. Będzie mi bardzo miło, gdy do mnie dołączycie!

Surówka z młodej kapusty kiszonej to prosty i szybki dodatek do obiadu!

Surówka z młodej kapusty kiszonej przepis

Czas przygotowania: 5-10 minut
Składniki:
  • 25 dkg kapusty kiszonej,
  • 1 mała marchewka,
  • kawałek cebuli,
  • szczypiorek,
  • koperek,
  • cukier,
  • pieprz.

Surówka z młodej kapusty kiszonej – krok po kroku

Krok 1

Kapustę kiszoną siekam na mniejsze kawałki i wrzucam do miski. Marchewkę myję, obieram i trę na tarce o grubych oczkach. Mały kawałek cebuli kroję w drobną kostkę, siekam szczypiorem i dodaję do kapusty. Dodaję również świeży posiekany koperek, 1 łyżeczkę cukru i odrobinę świeżo zmielonego pieprzu.

Klaudia - jawdomu.pl

"Gotuję, bo lubię! Bloguję, bo chce się podzielić z Wami przepisami kulinarnymi, które na co dzień przygotowuje w moim domu. Jeśli choć jeden z przepisów trafi do Twojej kuchni i zagości w niej na stałe będzie mi bardzo miło!"

Inne przepisy kulinarne

Przeczytaj poprzedni wpis:
Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką

Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką to obowiązkowe ciasto w sezonie rabarbarowym u nas w domu. Pojawia się u nas...

Zamknij