Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem , kukurydzą, czerwoną fasolą, sałatą lodową to jedna z moich ulubionych sałatek!
Nie pamiętam skąd wziął się u nas w domu pomysł na tą sałatkę, ale pojawiała się ona u nas w domu na urodzinach czy sylwestrze. Nadal lubię do niej wracać. Jest dobra na wszelkiego rodzaju imprezy, bo wychodzi jej spora miska.
Bazą sałatki jest makaron z „chińskiej zupki”. Na co dzień nie jestem zwolenniczką tego typu produktów, ale myślę, że jeśli korzystamy z tego z umiarem i od czasu do czasu to nie ma w tym nic złego.
Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku . Będzie mi bardzo miło, gdy do mnie dołączycie!
Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem przepis
- 1 zupka chińska o smaku kurczaka,
- 1 puszka kukurydzy,
- 1 puszka fasoli czerwonej,
- wędzony filet z kurczaka,
- sałata lodowa lub kapusta pekińska,
- łyżka majonezu,
- łyżeczka musztardy,
- sól i pieprz.
Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem – krok po kroku
Krok 1
Makaron z chińskiej zupki zalewam niewielką ilością wrzątku. Przykrywam i odstawiam na 10 minut. Następnie odkrywam makaron wsypuję do dużej miski i czekam aż będzie ostygnie.
Krok 2
Do makaronu dodaję 1 łyżkę majonezu i 1 łyżeczkę musztardy sarepskiej. Mieszam dokładnie makaron z musztardą i majonezem.
Krok 3
Do makaronu dodaję odsączoną kukurydze i czerwoną fasolę. Sałatę lodową (kilka liści) kroję na małe kawałki, filet z kurczaka kroję w kostkę i dodaję do sałatki. Całość mieszam. Przyprawiam do smaku odrobiną soli i pieprzu.
Skomentuj ten przepis kulinarny!