Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem to pyszna pasta do kanapek, którą przygotujesz w kilka minut, a jest przepyszna!
Pasty jajeczne kojarzą się zazwyczaj ze świętami. Ja lubię je przygotowywać o każdej porze roku. Zwłaszcza teraz, kiedy rzodkiewka ma intensywny smak, a szczypiorek smakuje szczypiorkiem! Pastę jajeczną możecie wykorzystać na kanapki, bułkę lub nafaszerować nią jajka. W każdej wersji sprawdzi się doskonale. Zamiast majonezu możecie dodać do niej jogurt naturalny będzie równie dobra w smaku.
Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku . Znajdziecie tam informacje o nowych przepisach kulinarnych na blogu. Będzie mi bardzo miło, gdy do mnie dołączycie i będziecie gośćmi na moim blogu!
Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem przepis
- 2 jajka ugotowane na twardo,
- 3 rzodkiewki,
- szczypiorek lub zielona cebulka,
- majonez,
- sól i pieprz.
Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem – krok po kroku
Krok 1
Ugotowane na twardo jajka obieram, kroję w bardzo drobną kostkę i przekładam do miski. Rzodkiewkę myję, kroję w drobną kosteczkę i dodaję do jajek. Umyty szczypiorek (lub zieloną cebulkę) siekam i dodaję do miski. Dodaję 1 łyżeczkę majonezu, przyprawiam solą i pieprzem, mieszam. Smacznego!
Skomentuj ten przepis kulinarny!