Fajny przepis?

Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem

Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem to pyszna pasta do kanapek, którą przygotujesz w kilka minut, a jest przepyszna!

Pasty jajeczne kojarzą się zazwyczaj ze świętami. Ja lubię je przygotowywać o każdej porze roku. Zwłaszcza teraz, kiedy rzodkiewka ma intensywny smak, a szczypiorek smakuje szczypiorkiem! Pastę jajeczną możecie wykorzystać na kanapki, bułkę lub nafaszerować nią jajka. W każdej wersji sprawdzi się doskonale. Zamiast majonezu możecie dodać do niej jogurt naturalny będzie równie dobra w smaku.

Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku . Znajdziecie tam informacje o nowych przepisach kulinarnych na blogu. Będzie mi bardzo miło, gdy do mnie dołączycie i będziecie gośćmi na moim blogu!

Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem idealna na kanapki i jajka!

Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem przepis

Czas przygotowania: ok. 5 minut
Liczba porcji: dla 2-ch osób
Składniki:
  • 2 jajka ugotowane na twardo,
  • 3 rzodkiewki,
  • szczypiorek lub zielona cebulka,
  • majonez,
  • sól i pieprz.

Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem – krok po kroku

Krok 1

Ugotowane na twardo jajka obieram, kroję w bardzo drobną kostkę i przekładam do miski. Rzodkiewkę myję, kroję w drobną kosteczkę i dodaję do jajek. Umyty szczypiorek (lub zieloną cebulkę) siekam i dodaję do miski. Dodaję 1 łyżeczkę majonezu, przyprawiam solą i pieprzem, mieszam. Smacznego!

Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem

Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem

Klaudia - jawdomu.pl

"Gotuję, bo lubię! Bloguję, bo chce się podzielić z Wami przepisami kulinarnymi, które na co dzień przygotowuje w moim domu. Jeśli choć jeden z przepisów trafi do Twojej kuchni i zagości w niej na stałe będzie mi bardzo miło!"

Inne przepisy kulinarne

Przeczytaj poprzedni wpis:
Kluski kładzione
Kluski kładzione

Kluski kładzione to najprostsze do przygotowania kluski. Kluski kładzione smakują dobrze na słodko i słono, a ich wykonanie jest banalnie...

Zamknij