Brukselka to doskonały dodatek do obiadu. Dzisiaj przepis na jędrną i soczystą brukselkę na gęsto!
Brukselka wielu z nas kojarzy się z koszmarem z dzieciństwa. Ja chyba zawsze lubiłam brukselkę, szczególnie w zupie jarzynowej. Dzisiaj przepis na brukselkę do obiadu, która u nas pojawia się jako dodatek do kurczaka czy kotletów mielonych. Doskonale smakuje z prażoną kaszą gryczaną.
Ja bardzo lubię takie dodatki do obiadu, które są smaczne i pożywne, a przy okazji robią się praktycznie same. A Wy lubicie brukselkę?
Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku . Znajdziecie tam informacje o nowych przepisach kulinarnych na blogu. Będzie mi bardzo miło, gdy do mnie dołączycie!
Brukselka do obiadu przepis
- surowa brukselka,
- masło,
- sól.
Brukselka do obiadu – krok po kroku
Krok 1
Obraną i umytą brukselkę dodaję do gotującej się posolonej wody. Gotuję ok. 8-10 minut (w zależności od wielkości brukselki). Brukselkę odcedzam. Na małym rondelku rozgrzewam 1 łyżkę masła dodaję odcedzoną brukselkę i przypiekam minutę. Podaję gorącą brukselkę do obiadu.
Skomentuj ten przepis kulinarny!