Brukselka do obiadu
Fajny przepis?

Brukselka do obiadu

Brukselka to doskonały dodatek do obiadu. Dzisiaj przepis na jędrną i soczystą brukselkę na gęsto!

Brukselka wielu z nas kojarzy się z koszmarem z dzieciństwa. Ja chyba zawsze lubiłam brukselkę, szczególnie w zupie jarzynowej. Dzisiaj przepis na brukselkę do obiadu, która u nas pojawia się jako dodatek do kurczaka czy kotletów mielonych. Doskonale smakuje z prażoną kaszą gryczaną.

Ja bardzo lubię takie dodatki do obiadu, które są smaczne i pożywne, a przy okazji robią się praktycznie same. A Wy lubicie brukselkę?

Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku . Znajdziecie tam informacje o nowych przepisach kulinarnych na blogu. Będzie mi bardzo miło, gdy do mnie dołączycie!

Brukselka do obiadu

Brukselka do obiadu przepis

Czas przygotowania: 10-15 minut
Liczba porcji: dla 2-ch osób
Składniki:
  • surowa brukselka,
  • masło,
  • sól.

Brukselka do obiadu – krok po kroku

Krok 1

Obraną i umytą brukselkę dodaję do gotującej się posolonej wody. Gotuję ok. 8-10 minut (w zależności od wielkości brukselki). Brukselkę odcedzam. Na małym rondelku rozgrzewam 1 łyżkę masła dodaję odcedzoną brukselkę i przypiekam minutę. Podaję gorącą brukselkę do obiadu.

Brukselka do obiadu

Brukselka do obiadu

Klaudia - jawdomu.pl

"Gotuję, bo lubię! Bloguję, bo chce się podzielić z Wami przepisami kulinarnymi, które na co dzień przygotowuje w moim domu. Jeśli choć jeden z przepisów trafi do Twojej kuchni i zagości w niej na stałe będzie mi bardzo miło!"

Inne przepisy kulinarne

Przeczytaj poprzedni wpis:
Muffinki z nutellą i orzeszkami ziemnymi
Muffinki z nutellą i orzeszkami ziemnymi

Muffinki z nutellą i orzeszkami ziemnymi to nie lada gratka nie tylko dla fanów nutelli. Chrupiące na zewnątrz i miękkie...

Zamknij